Relatietherapie:

Relatietherapie zal jullie helpen elkaar weer te vinden/begrijpen/accepteren. Ik hanteer geen onnodig lange werkwijze. We gaan samen concreet aan de slag om jullie weer in gesprek te krijgen. Om samen verder te kunnen halen we de druk er af tijdens onze eerste gesprekken zodat we ons daarna kunnen focussen op de echte knelpunten. Vaak zijn stellen erg gevoelig voor factoren van buitenaf zoals bijvoorbeeld financiën, huishouding, affaire, familie, of ex-partners. Ook kan het zijn dat een meningsverschil over de opvoeding van jullie kinderen de relatie erg belemmert. Verlatingsangst of bindingsangst kan ook een grote rol spelen. Er zijn altijd genoeg redenen te bedenken waarom jullie liefde even geparkeerd wordt en de aandacht volledig gevestigd wordt op het "probleem". Ik help jullie graag om inzicht in elkaar te krijgen en de ander te begrijpen. Dat laatste is vooral erg belangrijk. Maar ook om jouw eigen standpunt of gevoelens over te brengen op jouw partner. Wanneer je echt weet, zonder aannames, hoe jouw partner in elkaar zit binnen zijn of haar eigen denkvermogen/wereld helpt dat jou te begrijpen waarom zij of hij een bepaalde reactie geeft. Elkaar beter leren begrijpen is samen verder kunnen......


"Juist de manier waarop we streven naar liefde en geborgenheid vergroot onze eenzaamheid en afhankelijkheid"

Jan Geurtz, auteur.


Werkwijze:

Het komt vaak voor bij stellen dat een partij even of langere tijd het gevoel kwijt is of zoekende is. We gaan hierover samen in gesprek en we gaan kijken waar het hem dan precies in zit. Eerst ga ik altijd even individueel in gesprek. Het kan zijn dat er meer speelt of het kan zijn dat er individueel eerst nog wat zaken zijn die we moeten aanpakken/bespreken. Na deze individuele gesprekken gaan we met z'n drieën zitten om mijn bevindingen te bespreken en af te spreken hoe jullie de komende periode met elkaar om gaan, wat jullie wel en wat jullie niet moeten bespreken met zn tweeën. Hiernaast gaan we ook meteen een aantal afspraken inplannen voor de komende periode. 

Hebben jullie nog vragen? Deze kunnen jullie ook op de contact pagina invullen. Omschrijf daarnaast kort en bondig waar jij (jullie) mee zitten. Zodra ik deze informatie van jullie ontvangen heb zal ik op korte termijn (maximaal 4-6 uur) op jullie bericht reageren. 


Diensten:

Telefonisch consult: 60-90 minuten. Dagelijks bereikbaar. 

1-1 consult: 60-90 minuten. Binnen een week te plannen.

1-2 consult:60-90 minuten. Binnen een week te plannen.

Schriftelijk/Mail: zolang als nodig. Geen wachttijd.

Eerste hulp bij acute problemen. Geen wachttijd.


Vergoeding:

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

Daar staat echter wel tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

 

Eigen bedrijf:
Heeft u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. 


Zorgtrajecten:

Ik bied mijn nieuwe cliënten altijd een zorgtraject aan. Hierdoor weten jullie altijd waar jullie aan toe zijn en komen we extra snel in gesprek met elkaar. Jullie kunnen het traject dat het beste bij jullie situatie of crisis niveau past online bestellen. Het meest gekozen zijn "Op zoek naar" en "Investeren in". Na de bevestiging neem ik meteen contact met jullie op. Tot snel dus!


Nemen jullie geen zorgtraject af? Ook geen probleem natuurlijk. Vul hieronder jullie gegevens in en dan neem ik spoedig contact met jullie op. Het is mijn beleid om altijd binnen 4 uur een mail of aanmelding te beantwoorden.  

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Ik bezoek in de regel stellen altijd thuis. Als dit niet mogelijk is ontvang ik jullie graag in Meppel.