Home » Ervaringen

Algemene indruk: tactvol en respectvol.

 

Ik heb Daan ingeroepen bij communicatieproblemen onderling. Hij wist direct de eerste keer al de vinger op de zere plek te leggen, bij ons alletwee. Hij maakt je op een tactvolle manier heel duidelijk waar de schoen wringt, en dat deed hij bij mijn man en mij, en hij kan dit ook met humor doen, wat wij ook heel prettig vinden.
Hij heeft mij duidelijk gemaakt wat ik nooit meer zal kunnen veranderen, wat ik ook al heel lang wist, onderhuids, maar het is goed om het van een ander te horen, zonder oordeel.
Ik heb tot nu geleerd om mijn eigen spoor te trekken, wat ik al wel deed, maar nu rustiger.
Ik ben blij dat hij al een aantal maal bij ons aan de keukentafel heeft gezeten, het voelde direct heel vertrouwd.

M


Algemene indruk: doelgericht en bereikbaar.

 

Vrouw: Wanneer ik erachter kwam dat m'n partner een 2e relatie had dacht ik dat dat het einde zou zijn van onze lange relatie. Toch waren we er beide snel over eens dat dit, met hulp van buitenaf, mogelijk te voorkomen was. Een gesprek met Daan met eerst de één, dan met de ander en vervolgens met z’n drieën was binnen een week geregeld.
Daan luistert, stelt vragen, onthoudt alles, laat beide in hun waarde, houdt ook wel van een dolletje op z’n tijd en neemt alle tijd. Meteen kleine dingen aanpakken en meedenken naar de toekomst. In zware tijden heb ik Daan z’n steun echt nodig gehad en was ik blij met onze gesprekken en app-jes. Ik ben blij dat we zover zijn gekomen en het is nu aan ons 2-en om onze relatie, met de aangereikte handvatten, uit te bouwen.
Man: Door de jaren heen waren wij ongemerkt uit elkaar gegroeid qua intimiteit.
Beide hebben dit af en toe aangegeven aan de ander, zonder dat de ander dit heeft opgemerkt of er iets mee gedaan heeft. En dan hebben we het over fysieke en emotionele intimiteit, wat je in een relatie niet los van elkaar kan zien.
Na een grote clash, hebben wij de hulp ingeroepen van Daan. Nadat hij ons doel/onze doelen heeft gevraagd, heeft hij ons langzaam maar zeker bewust gemaakt hoe we onze afstand naar elkaar toe konden verkleinen.
Iedere afspraak heeft hij eerst individueel met ons gesproken. En daarna hebben we gezamelijk gesproken. Waarbij Daan meestal nog een prangende kwestie op tafel heeft gelegd.
Zo hebben wij dit proces doorlopen, en uiteindelijk samen grote stappen gemaakt. Waardoor wij Daan niet meer nodig denken te helpen. 

Van ons samen: Dank je wel Daan voor je vertrouwen, je gevoel voor de situatie en je begeleiding. Zonder jou waren we niet waar we nu zijn. En dat is samen, werkend aan een mooie verdere toekomst om samen oud te worden.

Met de hartelijke groeten!

 


 

Algemene indruk: Rustig en begripvol

 

Hoi Daan, net voor de corona hebben we nog onze laatste afspraak met je gehad. Eigenlijk een soort afsluiter was het. We willen je even laten weten dat het goed met ons gaat. We worden weer elkaars maatjes en voelen ons gelijkwaardig aan elkaar. In de corona tijd was het soms pittig maar ook fijn dat de focus alleen maar op thuis hoefde te zijn en werk.
We hebben nog vaak gesproken over de impact van de weken zonder elkaar. Het was een grote impact maar toch bij nader inzien wel de enige om dingen te doorbreken, al twijfelt Luc daar nog wel eens over. We communiceren veel beter en snappen elkaar veel beter. Soms is er even een kink in de kabel, maar accepteren dan even die kink en praten er later rustig over.
Kortom, we zijn positief en weer een team. Dank voor alles Daan!

Groetjes Minou


 

Algemene indruk: Spiegelend en constructief

 

Soms kom je er samen gewoon niet meer uit. Een neutrale derde waar je allebei je verhaal aan kunt vertellen is dan erg fijn. Daan wist bij ons al heel snel de vinger op de zere plek te leggen. Hij ziet heel snel wat er aan de hand is en waarom dingen mis gaan. Hij is niet bang om te confronteren, zegt waar het op staat en hij kiest geen partij. Ben je even in paniek of is er crisis? Dan mag je hem appen of bellen en dat geeft onmiddellijk rust. Hij heeft ons zo fijn geholpen om weer op een goede en constructieve manier samen verder te kunnen! 

Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp!

Heel veel groeten Manon 


Algemene indruk: Doortastend.

 

Toen we met Daan contact zochten zaten we er allebei doorheen, we zagen er geen uitweg meer in. Onze gesprekken liepen uit op zwijgen en irritaties, Marco die mij niet begreep of andersom. Wat een gedoe dachten we allebei. Marco zat met een aantal onverwerkte dingen uit zijn jeugd en ik zat vast in mijn eigen patronen en onzekerheden. Daan kon gelukkig snel afspreken dus binnen een paar dagen waren de gesprekken ingeplant. Super fijn was dit. Eerst even individueel praten met Daan en daarna samen het gesprek aangaan. Hoe bijzonder is het dat je er al in een paar gesprekken uit kan zijn samen. Hij heeft ons allebei een spiegel voorgehouden waardoor we allebei schrokken van onze eigen standpunten en meningen. Ik neem constant van alles aan voor Marco, hoe hij denkt, wat hij vindt en wil. Hij was te voorzichtig met mij en nam aan dat ik wel wist dat ie van mij hield..... Daan heeft ons weer leren luisteren naar elkaar en heeft ons weer leren communiceren met elkaar op een manier die er echt toe doet.

Kim

 


Algemene indruk: Deskundig en respectvol

 

Hoi Daan. Het is al een tijdje geleden, maar ik wil je nog wel even bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan.
Wij zijn sinds 11 augustus officieel gescheiden en ik moet zeggen dat ik me er heel goed bij voel. Er is een hoop stres (waarvan ik nooit door heb gehad dat dat er was) weggevallen. Heb weer energie voor tien en ga af en toe lekker stuiterend door het leven. Wilco heeft vandaag de sleutel van zijn nieuwe huis gekregen. 
Mijn nieuwe baan is heel intensief, maar zo gaaf. Krijg er veel energie van.
Ondanks dat nog niet alles duidelijk/zeker is voel ik me erg happy en ga ik van het leven genieten.
Nogmaals bedankt voor alles!

Martine


Algemene indruk: Oplossingsgericht 

In het begin heb ik getwijfeld of ik wel relatie therapie wilde volgen. Ik vond dat ik al genoeg en hard aan mezelf gewerkt had en dat mijn partner nu maar hulp moest inschakelen.
Nadat hij 1 sessie alleen gevolgd had, ben ik meegegaan. Want relatietherapie volg je samen. Ik was boos en had weinig vertrouwen dat dit goed zou komen. De keer erop ging ik niet, ik was er klaar mee. Maar daarna dacht ik bij mezelf dat dit toch wel erg laf was. Daan maakte dit ook meteen duidelijk op een respectvolle manier. Er zijn tranen gerold, we hebben gelachen, zijn boos geweest en hebben dingen besproken die we met z’n tweetjes nooit meer besproken zouden hebben. Ik ben zo ongelooflijk blij dat we die stap gezet hebben. Daan, dank je wel!

Jeanet


Algemene indruk: Plezierig en rustig 

 

Na het voor de tweede keer vastlopen en uitvallen in mijn werksituatie heb ik, hulp gezocht op advies van de praktijkondersteuner van de huisarts. Ik heb concrete, door mij praktisch uitvoerbare, adviezen gekregen van Daan die aansluiten op de samen vastgestelde hulpvraag, . Ik heb geleerd hoe ik goed naar mezelf moet kijken om eerder te voelen aankomen dat de stress me gaat overspoelen en dit te voorkomen. Ik kan nu meestal of beter de, samen bedachte , hulpmiddelen inzetten om in steeds kortere tijd de rust te herstellen en verder te gaan. Ik probeer de stappen ook kleiner te maken nu en voel me daar beter bij. Ik ben blij dat ik de stap naar hulp gemaakt heb en zo goed op weg geholpen ben.

Liefs K


Algemene indruk: Ontspannen.

Je hebt je vrije zondagavond vrijgemaakt voor een telefonisch consult, echt top! Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren. Daarnaast vond ik het heel fijn om met jou te kunnen appen of bellen in geval van "nood"! Dat gaf vaak meteen rust.
Het was heel persoonlijk en vanaf het begin werden gelijk mijn belangrijkste punten aangegrepen ( ipv eerst vragenlijsten etc invullen)
Ook erg fijn om met praktische handvatten, info over literatuur en opdrachtjes thuis verder te kunnen.
Het heeft mij ( maar ook mijn partner) echt goede handvatten gegeven en in de manier van communiceren met elkaar en het begrijpen van elkaar.
Veel aan gehad!


Groetjes, M.


Algemene indruk: Duidelijk en met respect.

 

Heel positieve sfeer en weet op een heldere, subtiele en prettige manier knopen op te sporen en stimuleren tot op eigen kracht tot een oplossing komen door middel van aanreiken van bruikbare en realistische methodes. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst.

 

Anoniem


Algemene indruk: Deskundig en met humor!


We hebben een deskundige begeleiding ervaren waarbij het contact heel prettig verliep en afgestemd was op onze behoeften en persoonlijkheden.  Snel naar ons kernprobleem gegaan en van daaruit weer elkaar leren begrijpen. 

Fijn Daan! Dank je.

Nadine.


Algemene indruk: Warme man met goede adviezen.

 

Het falen van de behandeling ligt m,i. niet aan de methode of de behandelaar, maar aan de omstandigheden en onze eigen (on-)mogelijkheden ten tijde van de behandeling. Daan heeft ons laten inzien dat een nieuwe leven zonder elkaar toch geluk en rust kan brengen. We kunnen ondanks de scheiding normaal met elkaar omgaan.

Anoniem


Algemene indruk: Mezelf terug gevonden!

 

In de moeilijkste periode in mijn leven heeft Daan mij te woord gestaan. Ik heb veel gehad aan gesprekken met hem. Zijn neutrale houding, luisterend oor en analyserend vermogen hebben gemaakt dat ik weer naar mijn eigen innerlijke stem kon gaan luisteren en niet meer over mezelf ga twijfelen. Daan was oprecht, eerlijk en soms confronterend (wat ook nodig was). Hierdoor kon ik zaken voor mezelf op een rijtje zetten, in situaties relativeren en sta ik hierdoor weer met beide voeten stevig op de grond en in het leven. Ik heb mij “oude ik” terug gevonden.

Wilma


 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op: