Gezinstherapie:

Mis je de verbinding binnen jullie gezin en is de sfeer gedaald tot ver onder het nulpunt? Gezinstherapie helpt jullie om de verbinding tussen gezinsleden te versterken en de sfeer te verbeteren. Ik help jullie samen verder. Ieder gezin kent wel problemen; kinderen die met elkaar ruziën, pubers die onbereikbaar lijken, gezinsleden met (psychische) problemen, ouders die het oneens zijn over de opvoeding, kinderen die allang uit zijn maar toch blijven de conflicten. Als jullie er als gezin samen niet uitkomen helpt gezinstherapie jullie.

Versterken verbinding gezinsleden

Door met elkaar in therapie te gaan werk je echt samen aan het versterken van het gezin en het verbeteren van de sfeer. Ook kunnen jullie problemen aanpakken, waardoor jullie er op een nieuwe manier mee kunnen omgaan. Als een gezinslid (kind, jongere of volwassene) niet lekker in zijn/haar vel zit, heeft dit effect op alle gezinsleden. Gezinstherapie helpt ook dan om de sfeer thuis te verbeteren.

Opbouw therapie

Ik bied jullie therapie op maat, die past bij de situatie en jullie behoeften. Ik sluit de inhoud van de behandelingen aan op wat er nodig is binnen jullie gezin. Ik start ons traject met een kennismaking met alle betrokken gezinsleden. Vaak zijn er ook individuele sessies met gezinsleden. Soms komen ouders samen en soms juist de kinderen zonder ouders. Uiteindelijk komt iedereen weer samen in therapie.

Effectiviteit van gezinstherapie

Doordat problemen bij de oorzaak worden aangepakt en bestaande patronen worden doorbroken blijkt het effect van de behandelingen groot. Ook is deze vorm van behandelen duurzaam, doordat jullie elkaar beter leren begrijpen en elkaar beter ondersteunen. De kans dat het effect van de therapie blijvend is neemt hierdoor toe. Dat niet slechts één gezinslid hulp krijgt, maar alle betrokken gezinsleden, maakt deze vorm van hulp effectief.

Begeleidingstrajecten:

Ik bied mijn nieuwe gezinnen altijd een begeleidingstraject aan. Hierdoor weten jullie altijd waar jullie aan toe zijn en komen we snel in gesprek met elkaar. Voor gezinstherapie bied ik de onderstaande trajecten aan. Jullie kunnen het traject dat het beste bij jullie situatie of crisis niveau past online bestellen. Na de bevestiging neem ik meteen contact met jullie op. Tot snel dus!

 

Nemen jullie geen zorgtraject af? Ook geen probleem natuurlijk. Vul hieronder jullie gegevens in en dan neem ik spoedig contact met jullie op. Het is mijn beleid om altijd binnen 4 uur een mailtje/aanmelding te beantwoorden. Wanneer je contact met mij opneemt weet ik dat je graag geholpen wilt worden, vandaar deze snelle reactie tijd.

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Ik bezoek in de regel stellen altijd thuis. Als dit niet mogelijk is ontvang ik jullie graag in Meppel.