Home » Individuele begeleiding

Soms loopt het gewoon even niet. Je kunt je draai niet vinden en zit met vragen. Vragen over jouw leven zoals; werk, relatie(s), toekomst, familie, verleden, kinderen of hoe je jouw leven anders moet indelen. 

 

Mijn hulp is vooral praktisch en concreet. Ik help jou zodat jij beter kunt omgaan met zowel de alledaagse als de ingewikkeldere uitdagingen. 

 

Life coaching gaat uit van drie vragen; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Om antwoorden te vinden op deze vragen is bewustwording en zelfkennis van groot belang. In elk gesprek werken we aan een actuele situatie die jij in je leven meemaakt. We staan stil bij het moment, wat er gebeurt en welke rol jij daarin hebt. Welke waarden vind jij belangrijk en hoe ga jij jouw waarden leven en uitdragen in jouw leven? Samen vinden we de antwoorden en met concrete handvatten ga jij vanuit authenticiteit leven, genieten, presteren en ondernemen.

Meer uitleg vind je hier:

Wat doe ik voor jou:

Mijn personal life coaching bestaat uit gesprekken die een doelgericht en creatief proces vormen. Het doel is het beter begrijpen van je eigen persoonlijkheid binnen je maatschappelijke context. In ons eerste gesprek bespreken we jouw doelstellingen die je met mijn coaching wil bereiken. Samen met de drie vragen vormen deze de basis van onze gesprekken waarbij ik je begeleid en ondersteun. Maar ook wat wil je bereiken, met wie wil je anders omgaan, waar loop je tegen aan? 
 
Mijn life coaching helpt je bij het verbeteren van je prestaties en de kwaliteit van leven en ondernemen. Ik luister, observeer en confronteer. Ik pas mijn aanpak aan aan jouw individuele behoeften. Het uitgangspunt is dat jij het beste uit jezelf haalt, zowel als persoon privé alsook in jouw werk, met uiteindelijk de gewenste resultaten als effect. Je laat je daarbij leiden door jouw talenten, waarden en ambities.

Mijn coaching bestaat o.a. uit;
 
1. Gesprekstechnieken; Door mijn gesprekstechnieken help ik je gedachten te sturen en daag ik je uit om verder na te denken. Zo worden blinde vlekken zichtbaar wat ervoor zorgt dat jouw gedachten en ideeën verhelderen en je jouw eigen antwoorden vindt.

2. Spiegelen; je wordt bewust van de huidige ervaring. Waar je aandacht is, daar ben je. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker.  Ik leer je signalen herkennen die jou laten weten dat je alert moet zijn, waardoor je assertief kunt anticiperen op elke situatie waardoor je doelgericht gaat leven. FOCUS!
 
3. Visualisaties; is jouw voorstellingsvermogen waarmee je je eigen film maakt in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat zaken die tot nog toe onbewust waren, bewust worden. Het geeft je overzicht waardoor je een situatie beter begrijpt. Hierdoor kun je jouw keuze mogelijkheden vergroten en je kunt anticiperen.
 
4. Life coaching outdoor; tijdens het coachtraject neem ik je graag mee naar buiten voor een wandeling. De wind door je haren en de zon op je gezicht zorgen voor een andere dynamiek. Daarbij betrek ik de omgeving bij het onderwerp van gesprek. Deze dynamische vorm van coaching zorgt ook voor meer beweging in mentale- en emotionele processen. Het gelijktijdig lopen en praten maakt hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Ook creativiteit, intuïtie en het verkrijgen van inzichten worden door het wandelen geprikkeld.

5. Eigen ervaring; Naast al het bovenstaande gebruik ik altijd mijn eigen ervaringen. Het vormt een belangrijk bron die ik aanwend om jou verder te helpen of een spiegel voor te houden.
 
Mijn streven is je geen oplossingen of antwoorden aan te reiken, maar je te leiden naar jouw eigen waarheid en inzichten.

Neem vrijblijvend contact met mij op: